İSTİKLAL MARŞIMIZIN 95. YILDÖNÜMÜ

Yurdumuzun Düşman işgaline uğradığı en karanlık günlerinde yazılmaya başlanan,bağımsızlık ve özgürlüğümüzün Vatan sevgimizin mısralarda bedenlendiği İstiklal marşımızı ve onun büyük Şairi Mehmet Akif ERSOY u anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 12 Mart 2016 Cumartesi günü Okulumuz Araç Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen anma ve kutlama etkinliği gerçekleşti.

12 Mart 2016 Cumartesi günü Saat:13.00 de İlçemiz Kültür merkezi Belediye Konferans salonunda düzenlenen etkinlik İstiklal marşımız ve saygı duruşu ile başladı.Etkinliğe İlçe kaymakamımız Sayın Veli BİÇER,İlçe Garnizon komutanı Teğmen Sayın Ahmet ÇAKMAK,Belediye Başkan vekilimiz Sayın İbrahim SORKUN,ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Seyfettin YILDIRIM, Belediye meclis üyelerimiz,İlçemiz daire amirleri,Vatandaşlarımız ve Öğrenciler katılım gösterdiler.

Araç Anadolu İmam hatip Lisesince hazırlanan etkinlikte İstiklal marşımız ve Mehmet Akif ERSOYun diğer şiirlerinden örnekler öğrenciler tarafından okundu.İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY konulu Sinevizyon gösterisi sunuldu.İstiklal Marşımızı güzel okuma ve Mehmet Akif ERSOY konulu Kompozisyon ve Şiir dallarında düzenlenen Yarışmalarda derece alan Öğrencilere Ödülleri İlçe Kaymakamımız Sayın Veli BİÇER,Garnizon Komutanımız Sayın Ahmet ÇAKMAKve Belediye Başkan vekilimiz Sayın İbrahim SORKUN tarafından Öğrencilere takdim edildi.