MEBBİS şifresi nasıl verilir?(DYS ile)

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı birçok elektronik sistemini tek çatı altında topladı. Bu sistemler arasında olan MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemi) okul idarecileri ve öğretmenler tarafından en çok kullanılan platformlar arasında gösterilebilir. Söz konusu olan bu sistemlerin (MEBBİS, DYS) bir birine entegre edilmesi,  haliyle bir takım yeni durumların ortaya çıkmasına sebep oldu. Örnek vermek gerekirse sistemler ayrı iken çok rahat bir şekilde MEBBİS şifresi verilebiliyordu. Ancak yeni sistemde MEBBİS VE DYS birbirine entegre edildiği için bundan böyle MEBBİS şifresi verilirken önce DYS Sistemine sonra MEBBİS'E giriş yapılması gerekmektedir.

 

Bu yazımız ile 13 Adımda MEBBİS Şifresiverebileceksiniz. Anlatımımız fotoğraflı ve detaylıdır. DYS sistemine girmeden önce ilgili öğretmenin MEBBİS şifre talebini içeren dilekçesini taratıp bilgisayarınızda muhafaza ediniz. 

DYS ile MEBBİS şifresi tanımlama

Bu adımda 'Birim Gelen Evrak Kayıt Kullanıcısı' rolüne geçiş yapıyoruz. 

Bu adımda role geçiş yaptıktan sonra Evrak İşlemlerimenüsünden Gelen Evrak Kayıt sekmesine tıklıyoruz. 

Bu adımda ise doküman seçeceğiz tabi bunların öncesinde ilgili öğretmenin dilekçesi bilgisayarımızda olması gerekmektedir. İlgili dilekçe bilgisayarımızda ise Doküman Seç sekmesine tıklanır.

Daha önceden tarama yaptığımız ilgili dilekçe seçilir.

Birim Ekle sekmesine tıklanır.

İlgili okul seçilir. Ekle sekmesine tıklanır.

Evrak Bilgileri sekmesine tıklanır ve zorunlu olan alanlar (dilekçenin geldiği yer/kişi, konusu ve tarih)doldurulur.

 

Dilekçe Bilgileri sekmesine tıklanır. Dilekçe sahibinin TC kimlik numarası, telefon numarası, email adresiyazılır ve Kaydet sekmesine tıklanır.

Gelen evrak sayısı ve tarihi bir kenara not edilir.

MEBBİS şifre tanımlama işlemi

MEBBİS sistemine giriş yapılır. Kişisel şifre modülüsekmesine tıklanır.

Öğretmen Şifre Tanımlama sekmesine tıklanır. Eğer ilgili öğretmen sözleşmeli ise Sözleşmeli Öğretmen Şifre Tanımlama sekmesine tıklanır ve ardından ilgili öğretmenin klasör simgesi seçilir.

Önceden not aldığımız DYS dilekçe sayısı ve tarihiilgili alanlara yazılır. DYS Sisteminden Cep Telefonu Getir sekmesine tıklanır. İlgili öğretmenin cep telefonu ekrana yansıdıktan sonra email, şifre ve şifre onayı girilir. Kaydet simgesine tıklanır.

 

Kaydet simgesine tıkladıktan sonra ekrana İşlem Tamamlandı ve ilgili öğretmenin cep telefonuna şifre değişikliği bilgisi SMS ile gönderildi uyarısı gelecektir. MEBBİS şifresi tanımlanması gerçekleşmiştir.

 

 

 

30.11.2020 904