Pansiyon Bilgileri

Pansiyon Bilgileri

27.12.2012 1678

İNŞAAT        1990-1991 Öğretim hizmete açılan parasız yatılı erkek öğrenci yurdumuz, Araç İlçesi çevre köyleri ile İlçe dışından gelen  ortaöğretim öğrencileri için barınma hizmeti sağlamaktadır. Araç İmam Hatip Lisesi´ne bağlı olarak hizmet vermekte olan erkek öğrenci yurdunun kapasitesi 100,  bugünkü öğrenci mevcudu ise 61´dir. Pansiyonumuzda Araç İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Araç Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri kalmaktadır. Yirmişer kişilik öğrenci yatakhaneleri ve ders çalışma sınıflarıyla devlet parasız yatılı müşterek öğrenci pansiyonu, Araç'ta öğrenim gören lise öğrencilerine ders çalışmak için sessiz, dinlenmek için rahat ortamlar sunmaktadır.

        Merkezi sınavla veya her öğretim yılının başında yapılan mahalli sınavda başarılı olarak devlet parasız yatılılık hakkı kazanan öğrenciler, mezun oldukları güne kadar hiçbir ücret ödemeksizin okulumuza bağlı erkek öğrenci yurdunda barınmakta ve devletin sağladığı imkanlardan yararlanmaktadırlar. Parasız yatılılık hakkı kazanan öğrencilere her eğitim-öğretim yılında giysi ve kırtasiye yardımı yapılmaktadır. Ayrıca Devlet, parasız yatılı öğrencilerine her ay bir miktar harçlık da vermektedir. Okulumuza bağlı erkek öğrenci yurdu öğretim yılı boyunca 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Pansiyonumuz Okulun birinci katında olması öğrencilerimiz için ayrıca bir avantaj oluşturmaktadır. Okulumuza bağlı erkek öğrenci yurdu merkezi sistemle ısıtılmakta olup, 24 saat banyo ve lavabolarda sıcak su bulunmaktadır. Öğrenci yurdumuzda 3 öğün sıcak yemek sunulmaktadır. Yurdumuzda her gün bir öğretmenimiz belletci nöbetçi olarak kalmakta olup öğrencilerimizin ders dışı eğitim öğretimiyle yakından ilgilenmektedirler.

             1994 yılında Mahalli imkanlar ile Okul Bahçesinde Tip Projeli ve 200 öğrenci kapasiteli 700 m2 kapalı alanı bulunan Pansiyon Binası İnşaatına başlanmış olup, bu güne kadar takriben 150 Bin TL harcanmıştır. Ancak mahalli imkanların yetersizliği sebebiyle Pansiyon Bina İnşaatı tamamlanamamıştır.

            İlçemiz Milli Eğitim Müdürü Kadir ŞIK'ın 3 yıldan beri üzerinde durduğu Okulumuz bahçesine 200 yatak kapasiteli yurt yapımı planlamasının;  Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Grup Başkanlığı ile bağlı bulundukları Genel Müdürlüklerince onaylandığını Öğrenmiş bulunmaktayız.  

         Gayretlerinden dolayı İlçemiz Milli Eğitim Müdürü Kadir ŞIK´a ve tüm emeği  geçen yetkililere teşekkür eder, en kısa zamanda okul pansiyonumuzun yapılmasını temenni ederiz.