Okulumuzun Tarihçesi

Araç İmam-Hatip Lisesi 1976-1977 Öğretim Yılında Araç Belediyesine ait olan bir binada eğitim - öğretime başlamıştır. Bir yıl süreyle adı geçen binada kaldıktan sonra, Kur´an Kursu Derneğine ait binaya Okul Koruma Derneği ile yapılan protokol ve antlaşma neticesinde geçici olarak taşınmıştır. Bu arada Koruma Derneği ve Okul İdaresinin çabaları, Hayırsever Halkın desteği ile 12 derslik yeni bir bina yapımına başlanmış ve büyük bir kısmı tamamlanmıştır.

28.11.2012 1782

Araç İmam-Hatip Lisesi 1976-1977 Öğretim Yılında Araç Belediyesine ait olan bir binada eğitim - öğretime başlamıştır. Bir yıl süreyle adı geçen binada kaldıktan sonra, Kur´an Kursu Derneğine ait binaya Okul Koruma Derneği ile yapılan protokol ve antlaşma neticesinde geçici olarak taşınmıştır. Bu arada Koruma Derneği ve Okul İdaresinin çabaları, Hayırsever Halkın desteği ile 12 derslik yeni bir bina yapımına başlanmış ve büyük bir kısmı tamamlanmıştır.

Ancak Okul Koruma Derneğinin Maddi gücü bu binayı tamamlamaya yeterli gelmemiştir. Bu nedenle adı geçen bina ve arsa (10750 metrekare) Milli Eğitim Bakanlığımıza devredilmiş ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze tahsisi yapılmıştır. Bakanlığımızdan gelen ödeneklerle yeni binamızın eksikleri büyük ölçüde tamamlanarak eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir.
        12.09.1988 tarihi itibarı ile de adı geçen binaya taşınılmış ve 1988-1989 öğretim yılının açılışı yeni binamızda yapılmıştır. Bu binada eğitim öğretime 2020 yılına kadar devam edilmiş olup  2021 yılı itibari ile yeni okul binasına taşınılmıştır.

Son yıllarda gelen ödeneklerle Okulumuzun bazı önemli eksiklikleri giderilmiştir. Okul çevresine istinat duvarı ve tel örgü yapımı tamamlanmıştır. Kalorifer bakımı ve tamiri, 3 katın koridorlarının yer döşemesi yapımı, merdivenlerin mermer döşenmesi, eskiyen kapıların değişimi, boya badana yapımı bu çalışmalardan bazılarıdır.
        Okulumuzun çözüm bekleyen bir kısım ihtiyaçları da bulunmaktadır. Bunlardan bazıları pansiyon katının bakımı, çevre düzenlemesi vb. ihtiyaçlardır.
        Okulumuzda bu süreç içerisinde görev yapmış ve emeği geçmiş tüm yöneticilerimize teşekkür ederiz.

1-Sabri ÖZ : 1976-1980 Yılları arasında görev yapmış kurucu müdürümüzdür.

2-Ahmet UĞUR : 1980-1985 Yılları arasında müdür olarak görev yapmıştır.

3-Cemal GÜZEL :1986 - 30.04.2010 Tarihleri arasında görev yapmıştır.

4-Güngör KÜÇÜKKARA :Nisan 2008 - Ekim 2013 Tarihleri arası görevlendirme ile Müdür Vekili olarak görev yapmıştır.

5- Fahri SAMUTOĞLU : 2013-2018

6- Kadir UĞURLAR: 2018- ...

İlk kurulduğu günden itibaren maddi-manevi emekleriyle Okulumuzu bu günlere ulaştıran tüm Müdürlerimize, Okul Koruma Derneğimize, katkılarını esirgemeyen hayırsever Halkımıza, hizmetleri geçen Öğretmenlerimize ve tüm Personelimize şükranlarımızı sunarız.