PANSİYON

YATAKHANEDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1. Tüm öğrenciler akşam saat 22.00'de yatıp sabah saat 7.00'da kalkacaklardır.
  2. Kalkıldıktan sonra yataklar intizamlı şekilde düzeltilecektir.
  3. Yatakhaneler her zaman temiz tutulacak, yatakhanelerde bulunan dolap, kalorifer peteği, yatak üstü ve pencere önlerinde asılı eşya veya çamaşır bulundurulmayacaktır.
  4. Dolap içleri temiz ve tertipli olacak.

5.      Yatakhaneler personel tarafından temizlenir.

6.      Çöpler çöp kutusuna atılacak, ortalıkta çöp bırakılmayacaktır.

7.      Musluklar ve elektrikler açık bırakılmayacaktır. Her öğrenci özel ilgi göstererek açık durumda olan musluk ve elektrikleri derhal kapatıp bozuk ve arızalı olanları derhal ilgililere bildireceklerdir.

8.      Elektrikle çalışan aletler pansiyona sokulmayacaktır.(elektrik sobası, ütü, ocak vb.) Kullananlar hakkında disiplin cezası uygulanır.

9.      Yangın ve alarm zillerine mecburi olmadıkça el sürülmeyecektir.

10.  Pansiyon binasına ait eşya ve malzemeler titizlikle korunacak, arızalı olanlar derhal görevlilere bildirilecektir.(eşya ve malzemelere zarar verenlere bedeli ödetilecek ayrıca disiplin soruşturması açılacaktır.)

11.  Bodrum, ambar mutfak, kalorifer dairesi ve çamaşırhane bölümlerine girilmeyecektir.

12.  Covid 19 nedeniyle  ziyaretçi kabul edilmeyecektir. Zaruri durumlarda ziyaretçiler yatakhanelere götürülmeyecektir.

13.  Rahatsızlık hallerinde doktor ve sağlık memurunun tavsiye edeceği ilaçlar dışında ilaç içilmeyecektir.

14.  Hiçbir öğrenci izinsiz dolap ve yatağını değiştirmeyecektir. Bazaların dizilişi ve yastık başlarının  yönü değiştirilmeyecek.

15. Etüt odalarında sosyal mesafeye uyulacak.

16 .Yatakhanelerde okul idaresince hazırlanacak resimli yatakhane planı kapıların yanında asılı kalacaktır.

17.  Öğrenciler üzerlerine zimmet edilmiş eşyaları başkaları ile değiştirmeyecek ve pansiyona ait eşyaları bina dışına çıkmasını ve çıkarılmasını önleyecektir.

18.  Öğrenciler başkasına ait olan eşyalara izinsiz el sürmeyecek ve kullanmayacaktır.

19.Pansiyonda kalan her öğrenci kişisel eşyalarını sadece kendisi kullanacak.

20.  Yemekhane ve yatakhane kısımlarına dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmeyecek.

Yukarıdaki kurallara uyulması, uymayanlar hakkındaki gerekli disiplin işlemi yapılacağını bildirir.

Yemekhane Kuralları

• Yemekhanenin tamamında sosyal mesafe planına uygun olarak oturulmalı.

.Yemekten önce ve sonra eller mutlaka sabun ile 20-30 saniye yıkanmalıdır.

• Pansiyonun içinde veya dışarısında sıra oluşabilecek her yerde (lavabo önleri vb.) 1,5 metre ara ile sosyal mesafe kuralına uyulmalıdır.

• Covid 19 nedeniyle açık büfeler uygulaması yapılmayacaktır.

• Yemek servisi verilen masalar arası mesafe her yönden 1,5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde oturulmalıdır.

• Karşılıklı oturmada eni 70 santimetreden küçük masalarda çapraz oturma düzeni uygulanmalı veya karşılıklı oturma mesafesinin artırılması amacıyla iki masa birleştirilerek kullanılmalı.

• Servis personeli, servis esnasında mesafe kurallarını korumaya ve temastan kaçınmaya özen göstermeli.

• Yemekhane ve mutfak çalışanlarının el temizliğine dikkat edilmeli. Koruyucu ekipman kullanılmalı.

• Bardak ve tabak gibi ortak kullanılan eşyalar her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanmalı, temiz bir ortamda saklanmalı. Mümkünse tek kullanımlık bardak ve tabak kullanılmalı.

• Çay/kahve makinesi, su sebilleri, içecek makinesi gibi araçlar kaldırılmalı veya servis elemanı aracılığıyla servis yapılmalı.

• Tek kullanımlık şeker, tuz, vb.  kullanılmalı.

• Mutfak araç-gereçleri her kullanım sonrasında uygun temizlik malzemeleriyle yıkanmalı, temiz bir ortamda saklanmalı.

• Mutfak ve pişirme alanlarına görevli olan personel dışında girilmez.

25.08.2020 278